Dnevni boravak bez dobro odabrane sjedeće garniture nije potpun niti će moći pružiti jednaku količinu udobnosti i užitka tijekom boravka. S druge strane, sjedeća garnitura koja ispunjava sve zahtjeve koje imate za svoj dnevni boravak omogućit će vam uživanje bilo da se radi o druženju s prijateljima ili obitelji na popodnevnoj kavi ili opuštanju nakon cjelodnevnog rada. Osim prilagodljivosti, svakako je važno sjedeću garnituru odabrati s kvalitetom i dugotrajnosti u vidu i posebnu pozornost posvetiti materijalima koji su dugotrajni i lako se održavaju, kako bi za vrijeme korištenja sjedeća garnitura uvijek izgledala kao nova.

Dovoljno prostora za sve

Sjedeća garnitura mora imati dovoljno prostora za sve u kućanstvu, a ako nema lako ju možete nadopuniti foteljama. Dvosjedi su savršeni za manja kućanstva, no na umu imajte da, poželi li netko od ukućana prileći, mjesta za ostale na dvosjedu neće biti.

Na trosjedu se pak ležeći mogu zgurati dvije odrasle osobe, no strateško raspoređivanje udova tada će malo nalikovati na igru ljudskog Tetrisa. Kutne sjedeće garniture s druge strane mogu dati sjedećeg prostora i za šest ljudi, što znači da prostora za ležanje ima napretek. Dodatci poput taburea i izvlačnih naslona za noge odlični su za dodavanje prostora za odmor na sjedećoj garnituri, a lako se mogu pospremiti kada se ne koriste. Ako trebate dobru rasvjetu trebaju vam lijepi lusteri.

Dobar materijal znači dugi životni vijek

Osim izbora sjedeće garniture s dovoljno prostora, važno je odabrati materijale koji će biti dugotrajni i ugodni na dodir. Ako prije svega cijenite sjedeće garniture koje su lake za čišćenje, odaberite modele od kože ili koži sličnih materijala – iako cjenovno mogu biti pozamašnih svota, svakako su najpraktičnije što se održavanja tiče, jer se svako zaprljanje lako može otkloniti mokrom krpom. S druge strane, koža je relativno hladan materijal, koji može biti neugodan za sjedenje i ljeti i zimi.

Sjedeće garniture

Udobniji materijali, poput poliesterskog platna koji dolazi u raznim varijantama tkanja, ugodnije je na dodir, no uklanjanje mrlja s njih može se pokazati problemom. Ako će na vašoj sjedećoj garnituri obitavati najmlađi članovi kućanstva ili pak kućni ljubimci, poznati po svojoj tendenciji stvaranja nereda, odlučite se za sjedeće garniture tamnijih boja. Po mogućnosti s odvojivim naslonima u obliku velikih jastuka, čije jastučnice lako možete oprati. Sjedeća garnitura, na kraju, ipak je bitan dio svakog dnevnog boravka.

Inteesuje vas kako najbolje organizirati toaletne torbice? Onda si pročitajte članak na tu temu tako da slijedite linku.

Naljepnice za zidove. U mnogim domovima su zidovi ukrašeni tapetama ili naljepnicama koje predstavljaju lijep ukras prostora. Čitajte više …