Dobra stolna svjetiljka mora biti i funkcionalna i estetski ugodna oku no uvijek prvo obratite pozornost na njene mogućnosti i kvalitetu. Stolne lampe su prvenstveno važne zbog svoje namjene, bilo da je u pitanju posao, učenje ili nešto drugo. Ponekad se koriste i samo kao ukras i tada nije bitna jačina rasvjete niti drugi faktori bitni za rad.

Važno je znati je li stolna svjetiljka namijenjena djeci, odraslima ili starijoj populaciji

Godine imaju važnu ulogu kod odabira jačine stolne svjetiljke jer što je osoba starija, to joj je potrebnija veća količina svjetlosti slične zadatke. Starija populacija treba prilično jake stolne svjetiljke, dok bi mlađoj populaciji tako jaka rasvjeta mogla uzrokovati očne upale i glavobolje.

Kolika je ušteda energije kada su u pitanju stolne lampe?

Bez obzira da li je u pitanju financijska ušteda ili briga o okolišu, modeli štedljivih stolnih lampi se sada posebno dizajniraju u velikom broju kako bi se izašlo u susret zahtjevima kupaca. Pokazale su se korisne kod smanjenja potrošnje energije. Kvalitetna stolna svjetiljka može učiniti čuda s radnim prostorom. Za primjer ćemo uzeti LED stolne svjetiljke koje su najsličnije prirodnim izvorima svjetlosti i najbolje su za okoliš.

Led stolne svjetiljke su najštedljivije svjetiljke ikada

LED stolne svjetiljke su novije moderno rješenje za smanjenje rasvjete i manji gubitak električne energije jer one troše i do pet puta manje struje. LED žarulje u stolnim svjetiljkama traju jako dugo i vrlo rijetko se kvare, a sama stolna svjetiljka se ne zagrijava jer se LED žarulje također ne zagrijavaju.

Ako ste ljubitelj tradicionalnih stolnih svjetiljki one su isto u modi

Klasične stolne svjetiljke su još uvijek najzastupljenije na tržištu, jer one proizvode bistro i jarko osvjetljenje, bez stvaranja sjena i bliještanja. Tiffany stolne svjetiljke su klasične lampe koje nisu namijenjene za stvaranje jarke rasvjete već za stvaranje ugodne, mekane rasvjete uz pomoć halogenih žarulja.

Dječje stolne svjetiljke, uredske stolne svjetiljke, stolne lampe za spavaće sobe – bez obzira koju trebate izbor je odličan i postoji mnogo modela za svačiji džep. Izaberite lijep i funkcionalni ukras u obliku kvalitetne stolne svjetiljke s garancijom.