Božićno vrijeme donosi sa sobom samo pozitivne emocije, dobre želje i odličnu zabavu, a najljepše je sve to proslaviti u predivnom blagdanskom ozračju s obitelji i prijateljima. Najbolji način za stvaranje blagdanskog duha i dobre atmosfere je ukrašavanje doma, a tu će vam pomoći božićni ukrasi

Svaki je božićni ukras jedinstven i svaki će vaš dom učiniti svečanijim i veselijim. Bez obzira imate li dom uređen u klasičnom ili modernom stilu lako ćete pronaći božićne ukrase koji će ga pretvoriti u čarobno mjesto koje će vam izmamiti osmijeh na lice.

Božićne kuglice više nisu jedini ukras za bor, jer ih se može pronaći u jako mnogo drugih oblika od koji su najpopularnije zvjezdice, srca i suze. Možete okititi bor u samo jednoj boji, kombinirati dvije ili uživati u raskoši šarenog bora.

Različiti božićni ukrasi za dom

Postoji mnogo vrsta božićnih ukrasa, a na vama je da izaberete one koji su vam najdraži i koji pristaju vašem stilu. S obzirom na to da su djeca najveći ljubitelji Božića dio ukrašavanja prepustite njima jer djeca vole sudjelovati u stvaranju Božića u vlastitom domu. Izaberite:

 • snjegoviće
 • orašare
 • šarene lampice
 • anđele 
 • ili neki drugi ukras

Postavite ih na mjesta na kojima će dolaziti do izražaja, kako biste i vi i djeca dugo uživali u njima. Božićni ukrasi ne moraju biti samo na boru!  Ukrasite naslone stolica navlakama s odijelom Djeda Božićnjaka, prozore dječjih soba snježnim pahuljama i uživajte u ugođaju koji donosi Božić. Djeca vole vesele i šarene boje stoga im dozvolite da svoju sobu ukrase još malo veselije nego što ste planirali, a oni će biti posebno ponosni na to.

Božićne kuglice za bor

Najljepši božićni ukrasi ipak su ukrasi za jelku, a poseban naglasak je na božićnim kuglicama koje se mogu nabaviti u toliko mnogo prekrasnih oblika da je teško izabrati koja je ljepša od druge. Božićne kuglice mogu biti:

 • plastične, 
 • staklene, 
 • izrađene od stiropora ili slame, 
 • oslikane, 
 • ukrašene kamenčićima, 
 • ispunjene perlicama ili perjem, 
 • i još mnogo toga. 

Možete ih kupiti u bezbroj boja i nijansi, u mnogo različitih motiva i stilova, baš za svaki ukus. Božićne kuglice više nisu jedini ukras za bor, jer ih se može pronaći u jako mnogo drugih oblika od koji su najpopularnije zvjezdice, srca i suze. Možete okititi bor u samo jednoj boji, kombinirati dvije ili uživati u raskoši šarenog bora. 

Posebno efektni ukrasi za jelku su girlande koje svojom bojom i efektnim sjajem omogućuju stvaranje posebno svečanih kreacija.

Snijeg za bor ili boja

Posebno efektni ukrasi za jelku su girlande koje svojom bojom i efektnim sjajem omogućuju stvaranje posebno svečanih kreacija. Ako niste sigurni koju boju izabrati nikada ne možete pogriješiti sa srebrnom ili zlatnom bojom girlande. Osim girlandi, možete odabrati i sjajne lamete koje mogu postići sličan efekt i koje su odličan odabir za umjetna drvca.

Lampice za bor

Nikako nemojte propustiti upotrijebiti perlice kojima treba omotati bor na isti način na koji ga ukrašavate žaruljicama. Svakako bi trebali izabrati LED žaruljice jer su mnogo efektnije i pouzdanije, a možete birati želite li hladnu ili toplu svjetlost. Žaruljice su poseban ukras boru i pojačat će efekt svih ostalih ukrasa, osobito kuglica koje će osvjetljavati u svoj njihovoj raskoši. 

Za poseban božićni ugođaj možete investirati i u vanjsku rasvjetu koja posebno efektno izgleda s obzirom na to da je veći dio zimskih dana mračno pa je rasvjeta jedan od načina da se stvori ljepši ugođaj. Veseli snjegovići, sobovi koji vuku sanjke i drveće osvijetljeno žaruljicama uvijek je posebno lijep ukras za svako dvorište.

Snježno božićno drvce posebna je vrsta drvca koja će oduševiti sve ukućane jer će donijeti pravi zimski ugođaj u vaš dom.

Snježno božićno drvce

Snježno božićno drvce posebna je vrsta drvca koja će oduševiti sve ukućane jer će donijeti pravi zimski ugođaj u vaš dom. Prekrasno i gusto božićno drvce napravljeno je kao da je prekriveno snijegom pomoću gustog spužvastog umjetnog snijega i samo ga je potrebno okititi da se dobije najprivlačniji božićni ukras vašeg doma. 

Možete ga kupiti u mnogo veličina, od stotinjak centimetara pa sve do dva i pol metra, ovisno o tome koliko je visoka prostorija u koju ga postavljate i koliko prostora imate za postavljanje drvca na njegovo mjesto. Vrlo je bitno da ga ne postavite u blizinu vatre, stoga ga odmaknite od kamina, grijalica i slično. Ova vrsta drvca ima jako puno grana i grančica pa je jako gust i ne treba koristiti mnogo ukrasa za ukrašavanje jer je već sam po sebi bogat.

Božićno drvce sa snijegom dolazi u paketu s lijepim metalnim stalkom i rastavljeno na dijelove koji se vrlo lako slažu. Nakon Božića ga možete vrlo lako rastaviti i pospremiti do sljedeće godine. Kupnja umjetnog božićnog drvca je uistinu odlična investicija jer će se bor isplatiti već nakon nekoliko godina, a vi nećete imati grižnju savjesti zbog sječe prekrasnog zelenog drveća.