Dnevni boravak prostor je u domu u kojemu provodimo najviše vremena, stoga je njegovo uređenje veoma važno. Kako biste se u prostoru osjećali ugodno i opušteno, važno je da uređenje i namještaj odgovara vašem stilu života i ukusu, ali i prostoru u kojemu se nalazi. 

Jedan od najupečatljivijih dijelova prostora je regal za dnevni boravak, koji osim uređenja prostora ima i ulogu u organizaciji stvari koje imate u njemu. Stoga je važno odabrati model koji će stilom i dimenzijama odgovarati prostoru, ali i ponuditi vam mogućnost da organizirate i pospremite sve stvari.

Odnos dimenzija prostora i namještaja

Kao i kod svog drugog namještaja, i kada se biraju regali za dnevni boravak, koje možete pronači u u internetskoj trgovini Dom24.hr, važno je pronaći dobar odnos između veličine namještaja i veličine prostora u kojemu se nalazi. Iako postoje neki trikovi da namještaj vizualno smanjite ili povećate, na kraju svega treba imati na umu kako će regali za dnevni boravak čije su dimenzije prevelike ili premale neizbježno uvijek izgledati loše u prostoru.

Regal za dnevni boravak SIGMA 2 je pravi izbor za vas zbog modernog i elegantnog izgleda
Regal za dnevni boravak SIGMA 2

Ako niste sigurni kako će namještaj izgledati u prostoru, njegove dimenzije iscrtajte na komad papira u stvarnoj veličini. Ili pak, još bolje, poslužite se starim većim kutijama ako ih imate te ih posložite na željeno mjesto kako biste provjerili odgovara li namještaj prostoru.

Organizacija prostora oko regala

Ovisno o tome kakav ste regal za dnevni boravak odabrali, postoji mogućnost da ćete si ograničiti mjesta na koja ga uopće možete postaviti. Na primjer, imate li visok model, onda je najbolje izbjegavati prostor odmah pored prozora, jer on može ograničiti širenje svjetla kroz prostor.

Na takve pozicije bolje je staviti niže pokućstvo, kao što su: