Kao i kod mnogih drugih projekata, kada se izrađuju sustavi za navodnjavanje trave vrlo bitno je planiranje. stoga prije svega bacite na papir sve vaše potrebe i očekivanja od takvog sustava. Na internetu postoji niz informacija o tome koji su najbolji sustavi za navodnjavanje trave za koje uvjete, no prije no što se uopće bacite u taj odabir, provjerite koliki vam je budžet, imate li u blizini njega izvor energije te pouzdan izvor vode koji neće presušiti. Naravno, možete stvoriti i sustav koji koristi vodu iz više izvora, što će vam pomoći u smanjenju troškova korištenja vode te pružiti više opcija u sušnim periodima.

Teren za navodnjavanje

Uzmite u obzir i teren na kojemu postavljate neki sustav primjerice sustav za navodnjavanje kap po kap. Neki su tereni pogodni za takve sustave, dok je u drugima bolje rješenje postavljanje sustava za navodnjavanje trave s prskalicama ili pak mobilnog sustava. Često se na odabir nude dvije opcije, a na kraju se odabir vrši prema tome koja je opcija više bezbolna za budžet.

Instaliranje sustava za navodnjavanje trave

Poneki su sustavi odlični za određene biljne vrste dok ne pomažu toliko drugima, pa kod odabira također provjerite odgovaraju li odabrani sustavi za navodnjavanje trave vašem travnjaku. Razmislite i o tome kako koristite svoj travnjak, tj. bi li vam bolje odgovarao:

  •  podzemni sustav ili 
  •  nadzemni sustav 

Posavjetujte se sa stručnjakom za vrtlarstvo

Sustavi za navodnjavanje trave

Ako već nemate iskustva s postavljanjem sustava za navodnjavanje trave, svakako se tijekom projektiranja posavjetujte i sa stručnjakom za vrtlarstvo. Iako se može činiti kao manji i jednostavan projekt, ugradnja ovakvog sustava, koji se može kupiti u internetskoj trgovini AB-doo.si. veoma lako može prerasti u nešto što niste očekivali.