U posljednjih desetak godina dogodile su se razne turbulencije na tržištu nekretnina u Zagrebu, ali i općenito u cijeloj Hrvatskoj. Do 2008.g., cijene stanova su bile na određenoj razini te nije bilo puno promjena cijena. No, kobne 2008.g., s početkom financijske krize, sve se drastično promijenilo.

Kupovna moć građana je slabila i ostalo je puno praznih stanova koji se nisu prodavali unatoč tome što su prodavači drastično srušili njihove cijene. No, u zadnjih nekoliko godina vidljiv je oporavak, stanovi se opet počinju više prodavati, a i gradi se još više stanova.

Potražnja za novogradnjom je sve veća

Da ste prije nekoliko godina u svoj internetski preglednik upisali nešto poput prodaja stanova Zagreb novogradnja, vjerojatno biste dobili puno rezultata. Naime, zbog financijske krize koja je zadesila građane, ostalo je puno neprodanih stanova. Trgovci su ih pokušavali privući snižavanjem cijena, no čak niti to nije puno pomoglo. Bez obzira je li bila riječ o stanovima u novogradnji ili odmah useljivim stanovima, kupaca je bilo vrlo malo.

Prodaja stanova Zagreb novogradnja

Srećom, situacija je danas bitno drugačija te su ljudi ponovo sve više zainteresirani za kupnju stanova. Iako se na tržištu nude stanovi u novogradnji i stanovi u kojima već netko živi, ipak je sve više zainteresiranih upravo za stanove u novogradnji.

Prednosti stanova u novogradnji

A koji je razlog da stanovi u novogradnji postaju toliko zanimljivi potencijalnim kupcima? Razloga je nekoliko:

  1. Useljavanje u novu zgradu
    Kupnjom novogradnje, kupci imaju više povjerenja da će duži period biti mirni što se tiče popravaka i svega ostalog. Kada se useljavaju u neku već dosta staru zgradu, ne znaju što mogu očekivati te se boje da bi ih brzo mogli zadesiti razni popravci i sl.
  2. Mogućnost sudjelovanja u odabiru nekih elemenata
    Ovo se odnosi na one kupce koji se odluče za kupnju stana još dok je on u tijeku gradnje. Izvođač tako često kupcima daje mogućnost utjecaja na određene elemente, primjerice boju zidova, odabir između više vrsta pločica, podova, itd. To kupcima daje određenu satisfakciju jer imaju mogućnost odabira.
  3. Uređivanje stana od početka prema vlastitim željama
    Kada kupite stan u novogradnji, onda od početka možete urediti stan točno onako kako želite. Naravno, sve to je moguće i kada kupujete neki stan koji već posjeduje namještaj i sve ostalo, ali tada prvo morate sve izvaditi iz stana.

Stanovi u novogradnji se prodaju i prije početka gradnje

Kada su u pitanju stanovi i prodaja novogradnja u Zagrebu, postoje situacije u kojima se neki stanovi prodaju čak i prije nego je uopće započela izgradnja zgrade. Neki će takve poteze smatrati vrlo riskantnim jer nikad ne znate što sve može poći po krivu tijekom same izgradnje. Mnogi zato više vole kupnju stanova u novogradnji koji su već sagrađeni, kako bi prvo mogli sve vidjeti prije nego se odluče za kupnju.

Prodaja stanova Zagreb novogradnja

A razlog što neki kupuju stanove i prije početka gradnje zgrade je njihova lokacija. Naime, određene lokacije privlače veliki broj kupaca pa se neki odmah odlučuju za kupnju kako bi bili sigurni da će dobiti stan na toj lokaciji.

Subvencionirani krediti su pomogli u prodaji

Prodaja stanova u gradu Zagreb i novogradnja zasigurno je potaknuta i dodjelom subvencioniranih kredita od strane države. Uvjeti koje je država ponudila potencijalnim kupcima su bili odlični, no bilo je potrebno brzo reagirati. A upravo te brze reakcije kupaca su potaknule i rast prodaje stanova u novogradnji u Zagrebu.

Taj rast slijedio je i oporavak građana od financijske krize te zato danas prosječne cijene stanova u novogradnji u Zagrebu opet rastu pa ukoliko ste se odlučili za kupnju, požurite se.

Platforme za oglašavanje prodaje stanova

Prodavači i potencijalni kupci često se okreću raznim internetskim platformama kako bi došli jedni do drugih. Jedna od takvih platformi je i Century 21 Hrvatska, dostupna na adresi c21.hr . Putem ove platforme, moći ćete brzo pronaći zanimljive nekretnine na hrvatskom tržištu. Moći ćete filtirati koji vas tip nekretnine zanima, u kojoj županiji, raspon cijena i štošta drugo. Također ćete moći odabrati i prikaz samo nekretnina u novogradnji, ako je to ono što tražite.

Century 21 Hrvatska nudi vrlo detaljan pregled svih nekretnina, s nezaobilaznim slikama, kao i najvažnijim značajkama. Također ćete dobiti i informacije o agentu za nekretnine koji je zadužen za prodaju određene nekretnine. Sve u svemu, tražite li stan u novogradnji u Zagrebu ili neku drugu nekretninu, pogledajte što se ovdje nudi.