Dobra radna obuća trebala bi pružati udobnost i lakoću kretanja i po nezgodnim terenima, no također bi trebala štititi stopala od vlage, hladnoće i opasnosti na terenu po kojem se hoda. Stoga je odabir kvalitetnih radnih cipela veoma bitan, kako bi pomogao u očuvanju zdravlja, ali i sigurnosti radnika.

Pri odabiru na umu također treba imati i uvjete te vrstu posla koji se obavlja, kako bi radne cipele imale odgovarajuća zaštitna svojstva, kao i sezonu u kojoj se posao obavlja kako bi pravilno zaštitili stopala od vrućine i hladnoće.

Važnost dobrih radnih cipela

Iako se najobičnije tenisice, čizme ili natikače mogu činiti dobrim izborom za radne cipele, nažalost, one na mnoge načine mogu loše utjecati na vaše zdravlje.

Radne cipele

S jedne strane, ako ne pružaju dovoljno dobru potporu stopalu i gležnju, tijekom dugotrajnog vremena provedenog na nogama mogu uzrokovati bolove u stopalima, ali i nezgodne ozljede s dugim vremenom oporavka. Također, obične cipele često nisu toliko otporne na hladnoću i klizanje kao radne, što može uzrokovati veliku neugodu, ali i opasnost pri hodanju. Stoga je pametno uložiti u kvalitetan model.

Ljetni i zimski modeli

Iako su radne cipele često skuplje od običnih, dobra je preporuka imati barem jedan zimski i ljetni par. Zimske par sačuvat će vaša stopala od hladnoće i vlage, pa su primjerene i za rad po kiši ili snijegu. Ljetn par pružit će stopalu istu zaštitu, ali i mogućnost prozračivanja.

A to je veoma bitno kako bi se spriječilo znojenje, koje može potpomoći razvoju mnogih kožnih bolesti, ali i žuljeva koji su u najmanjem slučaju veoma neugodni. Stoga je bitno imati primjereni par za obje sezone, kako bi vaša stopala bila sretna i sigurna tijekom cijele godine.

Prilagodite radne cipele vrsti posla

Nisu sve radne cipele iste. Iako ih većina nudi odličnu zaštitu od hladnoće, klizanja, torzije i vlage, važno je napomenuti kako je za neke poslove ipak potrebno više zaštite od toga.

Radne cipele

Bavite li se zanimanjima u kojima često baratate teškim predmetima ili opasnim tvarima, dobra ideja modeli sa zaštitnim kapicama na prstima koje će vaša prste dodatno zaštititi od opasnih tvari i lomova ili nagnječenja koja mogu nastati slučajno.

Print na majice še nikoli ne bil tako enostaven in cenovno ugoden.  Kvaliteten in ugoden tisk na majice in vse druge vrste tekstilnih izdelkov – tisk na kape, trakove itd. Preberite več …