Furnitura.hr je online trgovina specijalizirana za namještaj i ostale proizvode za vaš dom. Kvalitetan madrac za spavanje je uvjet za dobar san i odmor tijela.

Vjerojatno ste već čuli da ljudsko tijelo sve pamti. Tako možemo reći da tijelo pamti i iskustvo koje je priuštilo dobar ili loš madrac na krevetu. Na što sve treba obratiti pažnju pri kupnju madraca možete pogledati na https://www.youtube.com/watch?v=4s8ZRCRGVEs.

Za kvalitetan madrac za spavanje se teško odlučiti danas jer ima puno čimbenika koje treba uzeti u obzir. Visoka cijena može a i ne mora podrazumijevati da je odabrani madrac pravi izbor za vas. Toga smo svjesni i mi i zato vam želimo pomoći pri izboru najboljeg madraca za kvalitetan san.

Kako odabrati novi madrac?

Novi madrac je dugoročna investicija za vaše zdravlje. No, odabrati idealan madrac za svoje potrebe je postalo malo teže. Detalji na koje biste trebali obratiti pozornost pri kupnju idealnog madraca su vrste punjenja jezgre te mekoća ili tvrdoća istog. Uz navedene detalje ne možemo zanemariti ono očito a to su dimenzija madraca i sama cijena.

Džepičasta jezgra je dobila taj naziv jer se sastoji od niza manjih opruga dimenzija 29-65mm koje su obučene u džepiće ili košuljice od netkanog tekstila. Za razliku od madraca punjenih oprugama, džepičasta jezgra nema žicu koja spaja sve u jednu cjelinu nego se tekstil džepića lijepi jedan za drugi. Pjena se u ovom slučaju direktno polaže na opruge kako bi točkasta elastičnost madraca ostala prisutna. Broj opruga kod madraca ovog tipa utječe na prilagodljivost i cijenu.

Za ljude kojima je potreban čvrsti madrac preporučamo Perfect Cocolife madrac sa džepičastim oprugama. Cocolife madrac se savršeno prilagođava položaju tijela tijekom spavanja. Sloj kokosovih vlakana čini ovaj madrac čvrstim i prozračnim kako vam ne bi bilo vruće za vrijeme spavanja.

Jezgra od pjene se također dijeli na nekoliko podvrsta. Ovisno o vašim potrebama na furnitura.hr možete birati različite vrste pjenastih jezgri po najpovoljnijim cijenama.

S obzirom na vrstu proizvodnje i sastav punjenja razlikujemo poliuretansku, hladno lijevanu i memory pjenu.

Vrste madraca s pjenastom jezgrom

Među najkvalitetnijim materijalima za izradu madraca s pjenastom jezgrom je hladno lijevana ili HR (high resilience) pjena koja ujedno ima visoka ergonomsko ortopedska svojstva. Struktura ćelija kod HR pjene je otvorena i postiže visoku elastičnost koja pomaže pri potpori tijela. Osim visoke elastičnosti pruža veću udobnost, prozračnost i trajnost u usporedbi s poliuretanskom pjenom.

Poliuretanska pjena ili PU pjena je osnovni materijal za izradu madraca. Ovisno o kvaliteti PU pjene ovakav madrac može biti različite gustoće i tvrdoće a ujedno je slabije otporan na insekte.

Memory pjena ili memorijska pjena je umjetna viskozna elastična masa sastavljena od jako puno ćelija otvorene strukture. Memorijska pjena je vrsta poliuretanske pjene u čiji sastav ulaze i dodatni katalizatori, pigmenti i voda kako bi omogućili senzacionalan osjećaj tijekom sna. Osim što dokazano poboljšava cirkulaciju madrac s memorijskom jezgrom vam pruža osjećaj bestežinskog stanja tokom sna.

Ključni faktori pri odabiru madraca s memorijskom pjenom je njegova gustoća koja predstavlja mjeru kvalitete a ne tvrdoće, te osjetljivost na temperaturne razlike.

Osim širokog izbora navedenih madraca, mi vam garantiramo najnižu cijenu na području Hrvatske te sigurnu dostavu. Za više informacije posjetite ovu web stranicu: https://www.furnitura.hr/madraci.