Dobar odabir namještaja u kupaonici običnu prostoriju lako može pretvoriti u odlično organiziran i vizualno atraktivan prostor. Bez obzira na vaš osobni stil i veličinu kupaonice, na tržištu je lako pronaći pregršt kupaonskog namještaja koji je će se besprijekorno uklopiti u vaš prostor. Upravo to ponekad i može biti problem – kako od pregršt opcija koje se nudi na izbor odabrati upravo onaj savršeni kupaonski namještaj koji će vizualno kompletirati prostor, a ujedno biti praktičan i jednostavan za održavanje.

Skladištenje kupaonskih potrepština

Idealan komad kupaonskog namještaja pruža dovoljno prostora da uredno posložite i organizirate sve stvari koje su vam potrebne u kupaonici i koji maksimalno i pametno koristi prostor koji mu je na raspolaganju. Dobar savjet svakako je iskoristiti prostor u visinu – visoka polica nekog kupaonskog ormara savršeno je mjesto za odlaganje onih ručnika koje možda i ne koristite najčešće. Za manje prostore potražite multifunkcionalni kupaonski namještaj – na primjer viseće ormariće s ogledalom ili ormariće za umivaonik segmentirane u prostor s policama i ladicama, koji također ponekad dolaze i s gornjim dijelom koji kombinira ormarić i ogledalo.

Kupaonski namještaj koji uključuje i police i ladice općenito je dobra investicija, s obzirom da omogućuje lakši pristup teže dohvatljivim mjestima pa samim time bolje koristi prostor. Na kraju, za svakodnevne potrepštine razmislite o policama za tuš, koje su otporne na vlagu i jednostavne za održavanje.

Lakše održavanje

Na održavanje čistoće u prostoru uvelike će utjecati i odabir kvalitetnog kupaonskog namještaja. Kako bi kupaonica što duže izgledala novo, bitno je uložiti u kvalitetne materijale – bilo da se radi o nehrđajućim metalima ili dobro obrađenom i zaštićenom drvu. S obzirom da je kupaonica mjesto s puno vlage, za lakše čišćenje preporuča se odabir zatvorenog kupaonskog namještaja.

Takav namještaj, osim što kupaoni daje uredniji izgled, olakšava čišćenje i čuva stvari koje u njemu čuvate od zalutalih kapljica i ružnih mrlja od kamenca koje one ostavljaju. Za periode između čišćenja, mrlje od kamenca, na primjer na površinama ormarića kod umivaonika, mogu se privremeno sakriti na površinama s uzorkom ili u svjetlijim bojama, poželjnije s mat završetkom. I na kraju, u odabiru kupaonskog namještaja na umu svakako imajte i vlastiti stil – bez obzira na sve preporuke i savjete, prostor prilagodite sebi, kako biste u njemu mogili u potpunosti uživati.

Ako želite saznati kako zamračiti prostor, pobrinuti za svježinu unutar spavaće sobe onda pročitajte članak na tu temu.