Danas se na tržištu mogu pronaći razna rješenja kada je u pitanju borba s insektima. Neki se s insektima, kao što su komarci, muhe, ose, bore nakon što im uđu u dom. Tada koriste razna sredstva, kao što su sprejevi ili aparati koji ispuštaju mirise, kako bi ih otjerali. No, postoji i još bolje i učinkovitije rješenje. Naime, ako u početku onemogućite insektima ulaz u vaš dom, tada vam i neće biti potrebna nikakva druga sredstva za borbu s njima. A jedno od najučinkovitijih takvih rješenja je mreža protiv insekata.

Mreža protiv insekata za vrata i prozore

Postoje varijante mreža protiv insekata koje se mogu postaviti na vrata, ali i one koje se mogu postaviti na prozore. No, mnogi se većinom odlučuju za varijantu koja se postavlja na vrata. Idealno ju je postaviti na vrata koja najviše koristite za ulazak i izlazak iz doma, primjerice na vrata koja vode u dvorište, balkonska vrata i slično. Kada je riječ o mreži protiv insekata koja se postavlja na prozore, obično se radi o statičnoj mreži koja se ne planira otvarati i koju nećete pomjerati nakon što je postavite.

Jednostavno postavljanje i korištenje

Mreža protiv komaraca koja se postavlja na vrata, kao najpopularniji oblik, vrlo se jednostavno postavlja i koristi. Moguće ju je postaviti na više načina, a u paketu se najčešće dobivaju svi potrebni dodaci. Najlakše ju je postaviti pomoću samoljepljive trake koje se pričvrsti iznad vrata. No, želite li još čvršće postavljanje, tada ju možete dodatno pričvrstiti s pribadačama, koje također nerijetko dolaze u pakiranju.

Kada je riječ o samom korištenju, mreža protiv insekata je vrlo jednostavna i učinkovita. Ima otvor na sredini kroz koji prolazite, a također ne morate brinuti o tome da će ostati otvorena nakon prolaska. A za to je zaslužno nekoliko magneta koji su postavljeni na svakom kraju otvora. Oni se vrlo jednostavno razdvoje prilikom vašem prolaska, ali se i vrlo jednostavno ponovo spoje. Kada su tako spojeni, mreža protiv insekata je u potpunosti zatvorena i tada kroz nju ne mogu proći nikakvi insekti. Upravo zbog ove jednostavnosti korištenja kao i vrlo jednostavnog postavljanja, mreža protiv insekata se sve češće može vidjeti u domovima mnogih.

Tražite li kupaonski namještaj koji će vizualno kompletirati prostor. Onda si pročitajte članak na tu temu.